While the house as a whole is focused around a large lawn at the rear, its construction actually consists of four separate modules joined by first-floor transit zones. Built in Tel Aviv, the suburban masterpiece features a main wing containing all its main public rooms with a master suite above it, then spreads its three remaining bedrooms into an entirely separate wing. Drawing from the architecture firm’s experience with apartment complexes and other multi-residential properties, each child’s bedroom is nearly autonomous, occupying an almost autonomous freestanding structure. Linked by a single hallway, the three children’s rooms sit in a row perpendicular to the main house, with individualized living space on their first floors and bedrooms above. Every bedroom has its own deck overlooking the lawn as well, including the master bedroom’s large balcony in the main wing. The yard is carefully landscaped and populated with contemporary outdoor furnishings to truly integrate it with the design of the residence, keeping it an essential part of the house’s living space.

Inside, the largely white walls of the dwelling are accented by large works of art and by a nearly opposite dark metal tone used to finish the house’s large main staircase and an indoor balcony above its living room. Each public area is generally lined up with a similar space outside on the pool deck, allowing living and dining to expand outdoors during good weather. Each child’s room has its own decor elements and unique visual cues, giving it an individualized personality.


The home’s lawn is spacious and immaculately landscaped, with wide concrete slab pathways framing rectangular garden plots and various outdoor amenities. Most of the home is focused on this impressive outdoor space, where much of its social activities take place.



At the water’s edge, the patio is dotted with ultramodern lounge chairs and matching tables which exhibit the same hue as the house as a whole. Near the children’s bedrooms, a large mirror-finished orb is a sculptural additional feature of the lawn. Each facet of the residence’s outdoor space is designed to extend the elegant modern style of the building outward.



Beneath the master bedroom’s balcony, the house’s most formal outdoor dining space features an eight-person configuration made with furniture that is contemporary without being impractical. Beyond, a chic outdoor living area occupies the shady spot between the home’s two wings and under a canvas awning.


The principal living room of the house is dominated by two elements: a vast open array of bookshelves and a balcony overhead characterized by its dark beaten metal finish. The room is two full stories tall, allowing light in from the bank of windows on the main floor in addition to a set above and smaller openings on the far edge.



On the lower level of one of the children’s independent structures, a chic and energetic living space is furnished and decorated with the personality of one individual in mind. A sleek spiral staircase to the bedroom above.


About The Author

Studied B.Sc in the major of Transportation Engineering.

Related Posts