Located at the ocean’s edge near Phuket, Thailand, Iliana is a top-shelf luxury resort featuring three distinct private villas and a penthouse, as well as a number of amenities shared between all its guests. The owners of the property enlisted the help of several well-known architecture and design firms to create their masterpiece property, and Spain’s A-cero was chief among them. The company exercised creative control over one of the resort’s three villas, designed one room of another, and created a fantastic restaurant in the main building of the hotel. A-cero’s designs focus on connecting futuristic materials and construction techniques with the influences of nature, as well as establishing parallels with traditional Thai design and architecture. Inside the main villa, glossy white surfaces are interlaced with local wood varieties with shapes suggesting the sea’s waves. In the restaurant, warm lighting and carpeted surfaces help give a welcoming atmosphere to a compellingly modern space.




The first of the two Seashell Suites has a wavy texture pattern along one wall and its ceiling, following the curve of the exterior shell in glossy white elegance. In between those waves and along the opposite wall, a locally-sourced wood variety is framed with accent lighting to provide and organic contrast to the plastic waves.




The bed’s frame in the second suite turns into a sink area for an open bathroom behind the sleeping area, one of the most undeniably futuristic portions of the villa. The other suite’s bathroom is more traditional in layout, but still employs sleek touches like a curving shower of dimmed glass.




The wave motif reappears here inside the hotel property’s restaurant, but interior design was not all that the firm supplied. In addition to crafting a wonderfully intimate dining space with a modern twist, A-cero also collaborated with the hotel’s owners to bring in a renowned Spanish chef to direct its menu.



The last project on the property which A-cero designed is this glass dining room, part of the resort’s “Collector’s Villa”. Cantilevered over a reflecting pool, the windows of the room can be opened to the seaside air during good weather to create an unparalleled outdoor dining space.

About The Author

Studied B.Sc in the major of Transportation Engineering.

Related Posts

2 Responses