San Vicente by McClean Design is located on a busy street in California, USA and to reduce the impact of cars driving by as well as other city noises, the architects designed the home to be separated from the street by high gates and tall landscaped elements. The high gates are flanked on either side by a curving glass louvered wall that buffers sounds while still allowing natural light to pass through. Additionally the architects designed a central pathway that steps up and over an infinity pool that runs the length of the home before meeting up with a stonewall that spews forth a waterfall, creating a relaxing and ambient atmosphere.

In the evenings, dramatic uplighting highlights each section within the glass walls while downlighting marks the entrance to the 3-car garage.







The formal living room to the left of the entry is a soft palette of pale stones and off whites with a touch of black and white photography that – combined with the fire and water elements – is a relaxing contemporary space that belies the hectic street beyond the courtyard.


The formal dining room on the right of the entry is also neutral but features a cooler grey palette within its area rug and furnishings and accessories. This dusky setting creates an evening palette that is played up with the burst of light globes within the dining pendant, reminiscent of the night sky.






Both the sink and the cooktop are located in the island while a second sink overlooks the side garden. The combination of charcoal cabinets against the cream limestone flooring is a beautiful contrast of warm and cold tones and the added touch of a wood bar area on the island adds just enough of a contrast to the other two materials to keep the space visually alive and interesting.





The closet within the master suite is a room all to itself and features an island with accessory storage beneath a glass top


About The Author

Studied B.Sc in the major of Transportation Engineering.

Related Posts